Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Waarom is Florida de proeftuin van de abortuskwestie?

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Waarom is Florida de proeftuin van de abortuskwestie?


Gepresenteerd door: Tim de Wit

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.


Wordt rechts-radicaal ook in Oostenrijk de grootste?

Zondag gaat Oostenrijk naar de stembus en in alle peilingen gaan ze aan kop: de rechts-radicale FPÖ. Als de partij inderdaad wint zou dat een unicum zijn in geschiedenis van het land. Saillant detail: de FPÖ heeft een goede relatie met Moskou en pleit al sinds het begin van de oorlog voor meer erkenning van Ruslands belangen. Wat kan de winst van de partij betekenen voor Europa? Correspondent Eric Willemsen praat ons bij!

De USA Q&A #1: Waarom is Florida de proeftuin van de abortuskwestie?

Bureau Buitenland presenteert vol trots de USA Q&A: de rubriek én podcast over de Amerikaanse verkiezingen. Iedere week vragen we onze vaste panelgasten, journalist Laila Frank & VRT-correspondent Björn Soenens, naar de thema’s die er dit jaar toe doen. Niet de peilingen, maar de issues. In de eerste aflevering: waarom is Florida de proeftuin van de abortuskwestie? En wat betekent dat voor de vrouwelijke stem?

Maar we zijn ook op zoek naar jouw vraag. Wat wil jij weten over de Amerikaanse verkiezingen? Doe mee, en stel je prangende vraag aan Laila en Björn, via amerika@vpro.nl of via het instagramkanaal van Bureau Buitenland.