Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Reddingsplan voor Europa

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Reddingsplan voor Europa


Gepresenteerd door: Tim de Wit

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Reddingsplan voor Europa


Het voortbestaan van de EU als economische grootmacht staat op het spel, er is zelfs sprake van een "existentiële uitdaging". Aan grote woorden geen gebrek in het rapport van oud-topman van de Europese Centrale Bank Mario Draghi. Hij pleit voor honderden miljarden euro extra per jaar om de economie te stimuleren. Maar wie betaalt de hoge rekening? En hoeveel macht willen we Brussel geven? Publicist en econoom Mathijs Bouman over het reddingsplan van Draghi en de politieke reacties daarop.


Omstreden rechtshervorming in Mexico

In Mexico zullen rechters voortaan door het volk worden gekozen. Democratisch, zou je zeggen, maar juristen en de oppositie vrezen dat de regeringspartij op deze manier nog meer macht naar zich toe trekt. Mexico-correspondent Jan-Albert Hootsen legt uit hoe de traditionele partijen in Mexico verdrongen zijn door de partij Morena van vertrekkende president López Obrador, die met deze hervorming een grote overwinning boekt.