Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Harris weet Trump te prikkelen

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Harris weet Trump te prikkelen


Gepresenteerd door: Tim de Wit

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.


Harris weet Trump te prikkelen

 

Het was een fel debat tussen Kamala Harris en Donald Trump vannacht, met veel persoonlijke aanvallen over en weer. Het lukte Harris om Trump regelmatig uit de tent te lokken, maar zelf overeind te blijven. De debaters botsten op migratie en abortus én lieten maar weinig heel van elkaars buitenlandbeleid. Commentatoren wijzen na afloop Harris als winnaar aan, maar wat koopt ze daarvoor? Correspondent Björn Soenens, was er vannacht zelf bij en praat ons bij.

Hongkong maakt het journalisten steeds lastiger hun werk te doen

In Hongkong maakt de overheid het journalisten steeds moeilijker om hun werk te doen. De recente veroordeling van twee redactieleden van een gerenommeerd nieuwsplatform is volgens critici een nieuw dieptepunt. Intussen waarschuwen de VS dat bedrijven die in Hongkong opereren zich bewust moeten zijn van grote veiligheidsrisico’s. Te gast is Lokman Tsui, die in Hongkong lesgaf aan de school voor journalistiek, en die is gespecialiseerd in vrijheid van meningsuiting en digitale rechten. 

****