Uitzending gemist
VPRO

Bureau Buitenland - Franse verkiezingskandidaten samen tegen uiterst rechts

  1. Gidschevron right
  2. Bureau Buitenland - Franse verkiezingskandidaten samen tegen uiterst rechts


Gepresenteerd door: Eva Koreman

In Bureau Buitenland hoor je internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen, van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 14.00 uur.

Franse verkiezingskandidaten proberen grote winst uiterst rechts te voorkomen

Na de eerste ronde afgelopen weekend werd al pijnlijk duidelijk hoeveel zetels Macron zal verliezen in het parlement. Het Rassemblement National wint juist aanzienlijk en de grote vraag is nu: wint die partij een absolute meerderheid, of lukt dat net niet? Het politieke midden van Macron lijkt te worden gedecimeerd, maar probeert nog met links af te stemmen hoe de wind uit de zeilen van rechts te halen. Gaat die strategie slagen? Daarover correspondent Eva Rammeloo in Parijs.

 

Getuigenissen van de Westbank

Beschietingen, aanvallen en plunderingen. Het lijkt zich te onttrekken aan de buitenwereld. Maar het is de bijna dagelijkse realiteit op de Westelijke Jordaanoever. Journalist Eva Ludemann komt er net vandaan en zag hoe het geweld daar escaleert. En Pieter Stockmans, journalist van het Vlaamse MO Magazine, is met de fiets op plekken van de Westbank geweest waar al maanden geen diplomaten of hulporganisaties kunnen komen.