Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Traditionele dierentuinen zijn niet meer van deze tijd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Traditionele dierentuinen zijn niet meer van deze tijd'

De oudste dierentuin van Nederland moet op termijn sluiten. Dat zegt de Partij voor de Dieren (PvdD) in Amsterdam over Artis. Een van de eerste grote debatten in de gemeenteraad daar gaat over het voorstel van de PvdD. Het roept de discussie op of dieren nog wel passen in een dierentuin.

Uit een enquête van de Raad voor Dierenaangelegenheden blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders het niet gepast vindt dat sommige dieren nog in een zoo leven. Experts vinden dat er per diersoort gekeken moet worden of deze nog passen in een dierentuin.

Daarom vandaag in Stand.nl de Stelling: De traditionele dierentuin is niet meer van deze tijd

Wat vind jij? Kunnen dierentuinen anno 2024 nog door de beugel? Hoe zie jij de dierentuin van toekomst? En welke dieren horen daar volgens jou wel en misschien niet thuis?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie