Wat blijft
HUMAN

Radio: Michel Doodeman over Ronaldinho, Freddie Mercury, Johannes Helstone, en Cilly Dartell

  1. Podcastschevron right
  2. Wat blijftchevron right
  3. Radio: Michel Doodeman over Ronaldinho, Freddie Mercury, Johannes Helstone, en Cilly Dartell

ma 1 juli 2024

Ronaldinho werd met zijn unieke speelstijl en eeuwige glimlach een voetbalicoon. Op zijn hoogtepunt was de Braziliaan de beste speler ter wereld en werd hij wereldwijd bewonderd. Ook door schrijver Michel Doodeman, voor wie de voetballer een jeugdheld was en een van de redenen voor zijn liefde voor voetbal. Ronaldinho’s glorietijd was spectaculair maar kort. Na zijn periode bij topclubs PSG, F.C. Barcelona en A.C. Milan verdween hij uit de schijnwerpers. Vanaf dat moment kwam hij vooral nog in het nieuws door vreemde incidenten, met als dieptepunt zijn verblijf in een Paraguayaanse gevangenis. 

Doodeman ging op zoek naar de vragen die hij zelf al jaren heeft over Ronaldinho. Was hij een artiest die zijn publiek verloor of een voetballer die simpelweg alles won en zich niet meer aan de topsportregels wilde houden? Waarom verloor hij hem als fan zelf uit het oog? En wat doet Ronaldinho nu? Nicole Terborg spreekt met Doodeman over zijn portret van deze unieke superster.

In het tweede uur en de podcast van Wat blijft:

Cilly Dartell, geboren als Priscilla Veltmeijer, was actrice en presentatrice. Ze stond vanaf 1974 tot 1990 op het toneel, speelde bij cabaretgroep Nar met Youp van ’t Hek en in musicals. Begin jaren ‘90 stapte ze over naar AVRO Radio waar ze culturele radioprogramma’s presenteerde. Later vertrok ze naar televisie en presenteerde voor SBS6 Hart van Nederland en Shownieuws. Ze werd hét gezicht van Hart van Nederland, maar moest tegen haar zin het veld ruimen voor jongere presentatoren. 

 Eva Koreman volgt haar spoor terug en sprak met Cilly’s echtgenoot Jan Cocheret, vriend en collega Albert Verlinde, Hart van Nederland-presentatrice Marlayne Sahupala en vriendin/collega uit de vroege jaren Carla Delfos. Wat blijft, na de dood van Cilly Dartell? 

----

Redactie radio: Laura Iwuchukwu, Nina Ramkisoen, Geerte Verduijn, Jessica Zoghary, Lieke Bruins.

Eindredactie: Bram Vollaers.

---     

Meer over Wat blijft: https://www.human.nl/wat-blijft  

Zie voor de playlist met alle muziek uit Wat blijft: https://open.spotify.com/playlist/1Gu8KXUHeVhLYE9M2jKkwu?si=cf8248e5824a48e5