DOCS
NTRVPRO

#202 - Nummer 74

  1. Podcastschevron right
  2. DOCSchevron right
  3. #202 - Nummer 74

ongeveer 17 uur geleden

in Heesselt 108 jaar lang een authentiek Betuws huis: nummer 74. Twee jaar geleden moest het worden ‘geamoveerd’, gesloopt dus, om de dijk te kunnen versterken. Geen van de dijkbewoners had inspraak. Met het huis verdween de bijbehorende geschiedenis. Jacqueline Maris sprak met ex-bewoners en ontdekte dat ‘nummer 74’ tweemaal het landelijke nieuws haalde. De laatste keer toen er in maart 2022 een dode vrouw werd aangetroffen. 

Een documentaire van Jacqueline Maris. James Comerford schreef de teksten van de fragmenten van Lilly, de stemmen werden gedaan door Bert Luppes en dochter Lena. Geluidsbeeld fictie: Mat Wijn. Geluidsbeeld documentaire: Gerrit Kalsbeek. Tekst, zang en muziek ballade: Jacqueline Maris en Klaus Hoffmann. Eindmix: Arno Peeters. Productie: Jessica van Beek. Eindredactie: Remy van den Brand.

DOCS is de documentaire podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO. Presentatie: Mina Etemad. Meer informatie: 2doc.nl/docs. Vragen of reacties kun je sturen naar: docs@ntr.nl