De Perstribune
MAX

Kalvijn en Danny Makkelie (6 oktober 2024)

  1. Podcastschevron right
  2. De Perstribunechevron right
  3. Kalvijn en Danny Makkelie (6 oktober 2024)

zo 6 oktober 2024

YouTube-fenomeen en tv-presentator Kalvijn en voetbalscheidsrechter Danny Makkelie nemen deze week plaats op De Perstribune van MAX.

YouTube-bekendheid Kalvijn, oftwel Kelvin Boerma, is momenteel te zien als presentator van de nieuwe SBS-spelshow ‘Ja of Nee’. De inmiddels 28 jarige Kalvijn was een van de eerste Youtubers die een gigantische schare fans kreeg. Zijn eerste opdracht ontving hij als 15-jarige: voor 200 euro moest hij voor een overheidscampagne veilige seks onder jongeren promoten. Inmiddels heeft hij ruim 1,3 miljoen YouTube-abonnees en is hij ook een terugkerend gezicht bij SBS.

In deze week van de scheidsrechter is arbiter Danny Makkelie de 'sportgast'. Al jaren behoort Makkelie tot de top van het Nederlandse scheidsrechtersgilde. Al drie keer ontving hij de Gouden Kaart, de prijs voor de beste scheids van het seizoen. Arbitrage was altijd al zijn roeping. Op de basisschool had hij al een gele en een rode kaart op zak; zelfgemaakt van karton. Hij groeide op in een familie van militairen; zelf werd hij behalve scheidsrechter ook politieman.