De Nacht van...
BNNVARAEOKRO-NCRVNTRZwart

De Nacht vanaf Oerol: de voorstellingen LEVEN & boswachter Hessel Hek

  1. Podcastschevron right
  2. De Nacht van...chevron right
  3. De Nacht vanaf Oerol: de voorstellingen LEVEN & boswachter Hessel Hek

wo 19 juni 2024

Strand, theater, bomen, dans, duinen, tentoonstellingen en dit jaar ook: veel regen en wind. Dat zijn de ingrediënten van festival Oerol. Sinds 1982 is Oerol uitgegroeid tot het grootste locatiekunstenfestival van Europa. 10 dagen lang barst het hier op Terschelling van de creativiteit.

We spreken met theatermakers, acteurs en muzikanten. We geven je een inkijkje in de verschillende voorstellingen en tentoonstellingen die Oerol nog een hele week te bieden heeft. 

In deze aflevering: 

- LEVEN: Drie vrienden in de bloei van hun leven, die bijna zorgeloos van het leven lijken te genieten. Totdat Roos ziek wordt. Een muziekvoorstelling over vriendschap, pijn en verlies. Maar ook over Leven. En laat de voorstelling van George Tobal, Adam Kissequel en het strijkkwartet Club Classique nu net zo heten. Leonard Besseling en Myrthe Helder zijn de artistieke leiders van Club Classique en cellist en violist.

- Boswachter Hessel Hek: Hoe verandert het eiland door dit festival? En hoe wordt er rekening gehouden met de natuur? Daarover een gesprek met boswachter én eilander Hessel Hek.