Het Mediaforum
KRO-NCRV

Joost Oranje: “Het worden echt bijzondere verkiezingen.”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Joost Oranje: “Het worden echt bijzondere verkiezingen.”

do 21 september 2023

Aan tafel zitten Hella Hueck, Joost Oranje en spraakmaker is Tamara van Ark.

Voor het Mediamoment van Oranje staan we stil bij het overlijden van Erwin Olaf. Oranje: “Hij wilde altijd de mooie werkelijkheid laten zien met een barst erin.”

Hueck haar mediamoment gaat over parkinson- onderzoeker Bas Bloem waarvan zij onder de indruk was gisteren in Op1. Hueck: “Ik vind het mooi dat hij zijn vak zo breed uitdraagt en agendeert.” 

Er werd gisteren natuurlijk weer traditiegetrouw over de Miljoenennota van het demissionaire kabinet gedebatteerd tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Vandaag reageert demissionair premier Mark Rutte op wat gisteren allemaal voorbij is gekomen. Tenminste dat is de bedoeling. Joost Oranje: “Als Mark Rutte iets goed kan, is het de kamer uit elkaar spelen.” Is de rol van Rutte een compleet andere rol dan afgelopen jaren?

Dan kijken we nog even naar het debat in het algemeen. Het AD had de kop: Eerste debat over Prinsjesdag dag was vooral een ‘verkiezingsdebat’ en NRC had juist: Het eerste echte verkiezingsdebat wil het maar niet worden. Hueck: “Ik vond het een beetje tegenvallen. Het was een beetje matjes.” Oranje: “Misschien hebben we te hoge verwachtingen gehad.” Waren de verwachtingen inderdaad te hoog gespannen?