Het Mediaforum
KRO-NCRV

Kees Boonman: "Een beetje minder BN'ers in Nederland zou ik niet slecht vinden"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Kees Boonman: "Een beetje minder BN'ers in Nederland zou ik niet slecht vinden"

wo 23 augustus 2023

Aan tafel zitten Kees Boonman, Elger van der Wel en Spraakmaker Alexander Pechtold.

Het mediamoment van Boonman gaat over een interview in de Volkskrant over de bijzondere overstap van Daan de Neef. Hij ging van de VVD naar de Partij voor de Dieren. Het mediamoment van Van der Wel gaat over één van zijn ergernissen. Hij vindt dat Elon Musk veel te veel aandacht krijgt bij alles wat hij roept of plaatst op X, voorheen twitter.

Verder hebben we het over Frans Timmermans. Gisteren is Timmermans officieel gepresenteerd aan de leden als de nieuwe lijsttrekker van PvdA-GroenLinks. Kees Boonman was er bij in de zaal in den Haag. Daarnaast hebben we het over het hoger beroep van Thijs Römer. De acteur gaat in beroep tegen de celstraf die hij begin deze maand door de rechtbank kreeg opgelegd voor online misbruik van drie minderjarige meisjes en werd veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur.

We sluiten het mediaforum af met de zomertips van onze gasten. Boonman tipt ons een boek van de Duitse schrijfster Juli Zeh en Van der Wel tipt de podcast Hoge Bomen over de staat van de Nederlandse Spoorwegen van BNR.