Het Mediaforum
KRO-NCRV

Hansje van de Beek: “Goede kans dat Eva Jinek Op1 gaat vervangen.”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Hansje van de Beek: “Goede kans dat Eva Jinek Op1 gaat vervangen.”

vr 21 juli 2023

Aan tafel zitten Ingrid Spijkers, Hansje van de Beek en Spraakmaker is Maarten Ducrot.

Van de Beek haar mediamoment gaat over een nieuwigheidje op TikTok. Tijdens een livestream kun je live dingen kopen. Spijkers: “Dit is zo impulsief, als je daar gevoelig voor bent.. vooral kinderen.” Hoe ga je hier als ouder mee om?

Spijkers haar mediamoment gaat over iets heel anders: de vrouwensport. DPG Media heeft een mediapartnership gesloten om het sporten van vrouwen beter onder de aandacht te brengen. Spijkers: “We vroegen ons op de redactie af waar de wuppies zijn bij dit WK voetbal voor vrouwen.” Is het veelzeggend dat er zo'n push moet komen vanuit een commercieel bedrijf, voordat de media het grootser gaan oppakken? 

Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijsttrekker van PvdA-Groenlinks en daarmee gaan de partijen met een politiek zwaargewicht de campagne in. Timmermans wil dan ook graag premier worden, maar hoe moet hij zichzelf dan eigenlijk in de markt zetten? Van de Beek: “ Voor mijn gevoel is de associatie een beetje met Sigrid Kaag. De PVV noemde hem Kaag met een baard.” Spijkers: “Timmermans heeft iets heel elitairs.” Hoe zou Timmermans zichzelf moeten profileren?

Er is nog meer transfernieuws. Eva Jinek verlaat RTL en gaat volgend jaar aan de slag voor omroep AVROTROS. Daar zal ze een programma gaan maken gericht op cultuur en actualiteiten. Spijkers: “Het is voor de publieke omroep heel mooi dat Eva Jinek terugkomt.” Van de Beek: “Goede kans dat Eva Jinek Op1 gaat vervangen.” Is het opvallend dat Eva voor AVROTROS heeft gekozen? Deze omroep maakt momenteel geen live talkshows.

Dan is het weer tijd voor de Zomertips! Wat moeten we doen, kijken, lezen of beluisteren? Van de Beek wil een podcast tippen: ‘The Retrievals’. Een podcast over vrouwen die in een ivfkliniek worden geopereerd zonder verdoving, een verplegkundige stal namelijk de verdoving uit de zakken. Hoe kan dit?

Voor Spijkers haar zomertip moeten we naar Drenthe afreizen voor een toneelstuk genaamd ‘Boer Koekoek’ over het gevoel dat bij de boeren heerst.