Het Mediaforum
KRO-NCRV

Rennie Rijpma: "Onderschat de eeuwigheidswaarde van de krant niet"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Rennie Rijpma: "Onderschat de eeuwigheidswaarde van de krant niet"

wo 19 juli 2023

Aan tafel zitten Rennie Rijpma, Elger van der Wel en Spraakmaker Niko Wanders.

Het mediamoment van Rijpma gaat over de Tour de France. Na de ontknoping in de tijdrit van gisteren lijkt de Ronde van Frankrijk wel beslist. Het mediamoment van Van der Wel komt uit de VS. Daar heeft het bedrijf OpenAI, het bedrijf achter Chat GPT, miljoenen geïnvesteerd in een conglomeraat lokale media.

Verder hebben we het over de politieke aankondigingen in de kranten. Jesse Klaver gaf in het Algemeen Dagblad aan de nieuwe samenwerking op links niet te gaan leiden. Sinds de val van het kabinet zien we bijna dagelijks in de krant om te vertellen dat ze stoppen of juist doorgaan. Daarnaast gaat het aan tafel over Barbie. Het lijkt wel alsof ze aan haar nieuwe jeugd begonnen. De bioscoopfilm die deze week wereldwijd in première gaat, is een gigantische hype. 

We sluiten het mediaforum af met de zomertips. De tip van Rijpma is het Pauperparadijs. Het boek van Suzanna Jansen is nu opnieuw als toneelvoorstelling te zien en de moeite waard om te bezoeken. De tip van Van der Wel gaat over de Tilburgse Kermis. Van der Wel heeft een persoonlijke band met de grootste kermis van de Benelux die dit weekend weer gaat beginnen.