Het Mediaforum
KRO-NCRV

Tessel Linders: "De BBB moet de eigen achterban nog goed leren kennen"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Tessel Linders: "De BBB moet de eigen achterban nog goed leren kennen"

wo 28 juni 2023

Aan tafel zitten Paul Römer, Tessel Linders en Spraakmaker Diemer Kransen


Het Mediamoment van Linders gaat over de rechtszaak van Amanda Todd en de uitspraak die morgen volgt. Hoe zit deze zaak ook alweer in elkaar? En hoe kan de Canadese straf omgezet worden naar het Nederlandse rechtssysteem? En hoe houd je als journalist persoonlijk genoeg afstand van het onderwerp waar je over schrijft? Linders: "Je krijgt een gekke vriendschappelijke band" 


Het Mediamoment van Römer gaat over Marcel & Gijs, de tijdelijke vervanging van Vandaag Inside. Is het een geslaagde snuffelstage voor deze publieke omroep mannen? En komt het later weer terug?


Bij een aanslag in Oost-Oekraine vielen gisteren acht doden. Twee Nederlanders maakten de aanslag van dichtbij mee. Een heftige gebeurtenis maar met luchtige koppen; de Nederlanders waren daar als frietbakkers. Valt de focus op hen te begrijpen? Als lezers oorlogsmoe zijn, is het dan voor journalisten de taak om mensen bij de les te houden?


Het schiet nog niet echt op met de formaties in de provincies. Vooralsnog zijn er vijf van de twaalf coalities gevormd, alle met de grote verkiezingswinnaar BBB aan het hoofd. In Noord-Brabant was er een akkoord, maar toen toch niet meer. Hoe volgen Linders en Römer dit nieuws?