Het Mediaforum
KRO-NCRV

Kees Boonman: "De waarheid en de leugen, daar zit politiek tussenin."

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Kees Boonman: "De waarheid en de leugen, daar zit politiek tussenin."

ma 12 juni 2023

Aan tafel zitten Kees Boonman, Arjan Snijders en Spraakmaker Julie Verhaar.

Het mediamoment van Boonman gaat over het "voorlopige" ontslag van de voormalig Britse premier Boris Johnson. Het is volgens Boonman toch Iemand die toch de geschiedenisboeken in zal gaan als een politieke charlatan. Een ritselaar die vriendjespolitiek tot politiek beleid heeft verheven. Het mediamoment van Snijders gaat over de Nederlandse Lokale Publieke Omroep Awards die afgelopen vrijdag werden uitgereikt. Het valt Snijders vooral op dat de sfeer bij prijsuitreiking bijzonder goed is. Ook het vormen van "streekomroepen" wordt uitgebreid besproken. Lokale omroepen worden gefuseerd zodat er meer budget wordt vrijgemaakt voor de journalistieke elementen van de lokale omroepen.

Verder gaan we het hebben over de Nederlandse politiek. Het bezoek van Rutte aan Tunesië wordt besproken en we hebben het over kamerlid Pieter Omtzigt. Hij zou een "probleem”, "onhoudbaar” en een "risicofactor” voor het kabinet zijn. Althans, zo zou Annemarie Jorritsma hebben gesproken over Omtzigt ten tijde van de kabinetsformatie. Jorritsma was destijds samen met Kasja Ollongren als verkenner aangesteld en daarmee krijgt de hele 'functie elders-kwestie' nog een staartje. 

Tot slot hebben we het over Frank Masmeijer. Hij is uit de gevangenis en dat zal men nu weten ook. Vorig jaar kreeg de oud-presentator gratie en kwam hij vervroegd vrij. Hij zat vast wegens cocaïnehandel. Inmiddels is er een liedje en documentaire over gemaakt en gisteren zat Masmeijer bij Renze Klamer om het er over te hebben.