Paul Römer: “Veel mensen hebben zo langzamerhand genoeg van zulke grote digitale bedrijven”
- Podcasts
- Het Mediaforum
- Paul Römer: “Veel mensen hebben zo langzamerhand genoeg van zulke grote digitale bedrijven”
vr 14 augustus 2020
Aan tafel zitten Paul Römer, Elger van der Wel en Spraakmaker Just Spee.
Het mediamoment van Van der Wel gaat over de podcasts van Voetbal International. Zij gaan per club een podcast maken. Van der Wel verwacht dat dit goed gaat werken en het misschien wel beter beluisterd zal worden dan een algemene podcast over voetbal. Hij ligt toe waarom het volgens hem wel gaat werken. Luisteren onze mediakenners ook naar voetbalpodcasts?
Het mediamoment van Römer gaat over Fortnite. Apple en Google hebben Fortnite uit hun stores gehaald. Römer las dit bericht en dacht: er is een tweede digitale revolutie aan de gang. Hoe zit dat precies?
Vandaag staat in het teken van de Nationale Actiedag voor Beiroet. De dag begint vanuit Studio 47 in Hilversum en wordt gesteund door de NPO, RTL, Talpa en Facebook. Inmiddels staat de teller van de inzamelingsactie op meer dan 5 miljoen euro. NOS-verslaggever Roel Pauw rijdt vandaag mee in de actiebus. Is het steeds moeilijker om de aandacht van de burger te krijgen voor zulke acties? De satirische nieuwssite De Speld schreef een artikel met de veelzeggende kop: ‘Ramp Beiroet spectaculair genoeg voor aandacht Nederlanders’. Cynisch, maar waar?
Vannacht was het weer onrustig in de Haagse Schilderswijk. Met de rellen in de Haagse Schilderswijk en de Vlaamse kustplaats Blankenberge laait een oude discussie weer op: is het relevant om de culturele achtergrond van relschoppers te vermelden? RTL Nieuws-presentator Roderick Veelo beschrijft in zijn column de tendens van afgelopen jaren als volgt: “Politie, lokale bestuurders en ook de pers spraken steeds minder van Marokkaanse probleemjongeren, maar van 'jongeren', 'tieners' of 'raddraaiers'. Zo verdwenen Marokkaanse probleemjongeren gestaag uit de officiële en journalistieke berichtgeving”. Veelo vindt dit geen goede zaak, door het probleem met ‘Marokkaanse reljongeren’ niet te bespreken, wordt het ook niet opgelost. Hoe denken onze mediakenners over deze gedachtegang? Wat zou een goede oplossing zijn?
Ook aangeschoven is collega Twan Huys, over ruim een uur heb jij in 1op1 verslaggever Step Vaessen te gast, die in het Wit-Russische Minsk zit. Huys vertelt waarom het een bijzonder gesprek is geworden.