Het Mediaforum
KRO-NCRV

Te veel media-aandacht voor Amerikaanse politiek? 'Een boel spektakel en show'

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Te veel media-aandacht voor Amerikaanse politiek? 'Een boel spektakel en show'

vr 23 augustus 2024

Een emotioneel afscheid van Joe Biden, de kennismaking met Coach Walz, indrukwekkende speeches van de Obama's en de Clinton's en vannacht nog de langverwachte boodschap van Kamala Harris dat zij zich verkiesbaar stelt als presidentskandidaat.

"Het was allemaal wel heel veel", zegt NU.nl hoofdredacteur Lindsay Mossink. "Een heleboel show en spektakel", voegt Haroon Ali, journalist en columnist, eraantoe. Wel is Ali van mening dat de Amerikaanse speeches interessant zijn om naar te kijken. "Het zit retorisch enorm goed in elkaar. Daar politici wereldwijd nog wat van leren."

Hoe belangrijk is het? Volgens Tom van ‘t Hek, sport-commentator en voorzitter van de Sportraad, altijd een groot vraagstuk. "Natuurlijk is het belangrijk, maar bij de Franse en Duitse verkiezingen die direct invloed op ons hebben zie je minder in de media."

Volgens Mossink dienen er op de NU.nl redactie haarscherpe analyses gemaakt te worden van de gebeurtenissen in Amerika. "We zien wat er gaande is, maar we moeten keuzes maken."