Bureau Buitenland
VPRO

Politieke storm in VS & Voormalig Charlie Hebdo-journalist onder vuur om Israël-uitspraken

  1. Podcastschevron right
  2. Bureau Buitenlandchevron right
  3. Politieke storm in VS & Voormalig Charlie Hebdo-journalist onder vuur om Israël-uitspraken

wo 9 oktober 2024

Amerika maakt zich op voor een van de zwaarste orkanen in een eeuw. President Biden luidt de noodklok en waarschuwt inwoners van Florida om zo snel mogelijk te evacueren. Intussen waarschuwen autoriteiten voor een 'gevaarlijke desinformatiecampagne' die de noodhulp kan belemmeren. En beschuldigen politici elkaar – te midden van de dreigende natuurramp - van machtsspelletjes. Daarover correspondent Karlijn van Houwelingen. 

(09:22) Voormalig Frans kampioen van vrije meningsuiting onder vuur

De Franse journalist Zineb El Rhazoui, ooit bekend om haar scherpe kritiek op de islam in het satirische blad Charlie Hebdo, ligt nu onder vuur vanwege haar uitspraken over het Israëlische optreden in Gaza. Hoe kijkt zij vandaag de dag naar de vrijheid van meningsuiting in Frankrijk en Europa?

(18:40) Berlijnse nachtclubs in het nauw

Stampende techno en feesten die nooit eindigen: de Berlijnse nachtclubcultuur is roemrucht. Het is in de Duitse hoofdstad de week van de clubcultuur, maar er valt weinig te vieren. Twee van de grote clubs moeten binnenkort de deuren sluiten, omdat zij hun zalen niet meer vol krijgen. Hoe kan dat? Daarover schuift redacteur Djuna Kramer aan in onze rubriek Uitgelicht

Presentatie: Sophie Derkzen.