Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het recht op onbereikbaarheid is overdreven'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het recht op onbereikbaarheid is overdreven'

Stuur jij 's avonds nog mailtjes naar collega's en antwoord je wel eens buiten kantooruren appjes van de baas? Als het aan FNV ligt is dat voortaan verleden tijd. Werknemers in Australië krijgen vanaf deze week het recht op onbereikbaarheid en de vakbond wil ook dat er in Nederland wettelijke afspraken over gemaakt worden. Volgens de FNV is het een goede manier om burn-outs te voorkomen.

Maar is zo'n wet wel nodig? Ook in Nederland bestaan er normen over goed werkgeverschap. Zo hebben werkgevers al de plicht om een te hoge arbeidsbelasting te voorkomen.

Daarom is de stelling vandaag: Het recht op onbereikbaarheid is overdreven

Wat vind jij? Ben jij wel eens 's avonds of op vakantie alvast bezig om een stapel werk weg te werken en vind je dat juist fijn? En als je baas je buiten kantooruren belt, hoe erg is het dan om dat telefoontje pas de volgende dag te beantwoorden? Of om wel een keer op te nemen?

Of word je graag beschermd tegen je werkgever en jezelf, en denk je dat zo'n wet een goede toevoeging is? We zijn benieuwd naar je mening!

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie