Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We zijn doorgeslagen in ons appgedrag'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We zijn doorgeslagen in ons appgedrag'

De zomervakantie loopt op zijn einde en dat is vooral op de mobiele telefoon te merken. De app-groepen met collega's, sportteams, klasse-ouders met vragen en gewoon gezellige berichtjes laten zich weer horen. Naast al die praktische en nuttige zaken, is het voor veel mensen ook een last. Nooit meer rust, want altijd is er wel een bericht dat aandacht en vaak zelfs een reactie vraagt. Het nooit helemaal loskomen van werk doordat de telefoon maar blijft trillen. De telefoon helemaal wegleggen is ook lastig, want we zijn voor zowel urgente kwesties als onze ontspanning veroordeeld tot het apparaat.

Daarom praten we vandaag over de stelling: 'We zijn doorgeslagen in ons appgedrag'

Heb je ook het idee dat jouw aandacht te veel wordt opgeslokt door al die berichten? Of is dit nu eenmaal een verschijnsel van de moderne tijd waarin iedereen non-stop met elkaar verbonden is?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie