Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Nederland moet zich beter voorbereiden op nog meer inwoners'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Nederland moet zich beter voorbereiden op nog meer inwoners'

Vandaag begroeten we de 18 miljoenste inwoner. Dat heeft het CBS berekend. De sterke stijging van de afgelopen jaren werd vooral veroorzaakt door migratie. We kregen er natuurlijk ook veel Syrische en Oekraïense vluchtelingen bij. Met piepen en kraken kunnen we de extra mensen aan hoewel het qua huisvesting en werkgelegenheid wel echt penibel begint te worden. En we hebben natuurlijk ook veel arbeidsmigranten nodig om de boel draaiende te houden. Het einde is overigens nog niet in zicht: volgens berekeningen gaat Nederland op termijn misschien wel 20 miljoen inwoners herbergen.

Daarom praten we vandaag over de stelling: Nederland moet zich beter voorbereiden op nog meer inwoners.

Wat vind jij? Moeten we grenzen stellen aan verdere bevolkingsgroei? Of kunnen we die extra inwoners best aan als we de juiste maatregelen treffen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie