Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Er moet meer geïnvesteerd worden in uitvoeringsinstanties'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Er moet meer geïnvesteerd worden in uitvoeringsinstanties'

Opnieuw grote problemen bij een grote uitvoeringsinstantie: Mogelijk hebben tienduizenden mensen jarenlang een te hoge of te lage arbeidsongeschiktheidsuitkering gekregen van het UWV.

Met de toeslagenaffaire nog vers in het geheugen, is dit weer een deuk in het vertrouwen in de instanties die overheidsbeleid moeten uitvoeren. Er waren de afgelopen jaren bijvoorbeeld ook problemen bij DUO, waar tienduizenden persoonsgegevens op straat kwamen te liggen, ook waren er lange wachtlijsten om rij-examen te kunnen doen bij het CBR.

Vandaar de stelling: Er moet meer geïnvesteerd worden in uitvoeringsinstanties.

En daarbij hebben we het niet alleen over bezuinigingen en euro's, maar ook over de cultuur binnen die organisaties.

Werk jij bij een uitvoeringsinstantie, en maak je je ook zorgen? Wat is jouw ervaring met het UWV, de belastingdienst, het CBR en DUO? Of gaat het bij veel instanties juist wel goed? Of ben je inmiddels toch het vertrouwen kwijtgeraakt?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie