Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De Formule 1 moet na 2025 in Zandvoort blijven'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De Formule 1 moet na 2025 in Zandvoort blijven'

Over een paar uurtjes begint de eerste vrije training van de Formule 1-race in Zandvoort. Honderdduizenden mensen komen naar de kustplaats voor het volksfeest, dat de GP ook is. Door alle bezoekers vaart de lokale economie er wel bij. Zo'n 65 miljoen euro levert het aan inkomsten op, zo wordt er geschat.

Maar er zijn ook tegenstanders. Die vinden Zandvoort een ongeschikte plek voor zo'n evenement. De infrastructuur is niet geschikt voor zo'n toeloop en het kwetsbare duinlandschap lijdt extra door het lawaai en de uitstoot van de snelle wagens.

Het contract van het circuit met de FOM (Formula One Management) loopt na volgend jaar af.

Vandaag de stelling: 'De Formule 1 moet na 2025 in Zandvoort blijven'

Wat vind jij? Moeten we vol inzetten om deze wedstrijd met wereldwijde uitstraling in Nederland houden? Of denk jij na vijf jaar Formule 1 in Zandvoort 'het is mooi geweest'? We kunnen ook nog uitwijken naar Assen - of heeft zo'n race eigenlijk geen plaats in Nederland.

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie