Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De Vrij Veilig-campagne moet terug'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De Vrij Veilig-campagne moet terug'

Het condoomgebruik loopt terug en het aantal soa's stijgt. Dat blijkt uit de Monitor Seksuele Gezondheid van Rutgers, het expertisecentrum voor seksualiteit. Aan het onderzoek deden ruim 15.000 Nederlanders van 18 tot 80 jaar mee. Van de mensen voor wie de laatste bedpartner een onenightstand was, gebruikte 43 procent van de mannen en 56 procent van de vrouwen met die partner geen condoom.

In 2012 is de overheid gestopt met de Vrij Veilig-campagnes. Expertisecentrum Rutgers vindt dat de overheid te weinig investeert in voorlichting en pleit voor een nieuwe campagne.

Wat vind jij? Zet een nieuwe campagne zoden aan de dijk? Of ligt de verantwoordelijkheid bij ouders, scholen en vooral ons zelf?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie