Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is een schande dat Nederland het laat afweten op de biodiversiteitstop'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is een schande dat Nederland het laat afweten op de biodiversiteitstop'

Vandaag begint in het Colombiaanse Cali de biodiversiteitstop van de Verenigde Naties. Uitgangspunt van deze COP16 is om de enorme achteruitgang van de biodiversiteit rond 2030 een halt toe te roepen. Maar de top begint onder een negatief gesternte omdat veel landen het, zowel qua plannen als aanwezigheid, laten afweten. Waaronder Nederland dat er niet bij is in Cali omdat de biodiversiteitsplannen nog niet zijn afgestemd met het nieuwe kabinet. En dus praten we helemaal niet mee over de broodnodige plannen om de biodiversiteit te verbeteren.

Daarom vandaag: 'Het is een schande dat Nederland het laat afweten op de biodiversiteitstop'

Wat vind jij: is het onverteerbaar dat Nederland afwezig is op zo'n belangrijke top? Of is het logisch dat de plannen eerst worden afgestemd met het nieuwe kabinet dat wellicht anders tegen dit soort plannen aankijkt? En: hebben dit soort internationale toppen wel zin als bijna niemand zich aan de afspraken houdt?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie