Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is bizar dat Trump na deze veroordeling nog president kan worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is bizar dat Trump na deze veroordeling nog president kan worden'

Een twaalfkoppige jury in Amerika heeft geoordeeld dat Donald Trump schuldig is aan het vervalsen van documenten in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016. En daarmee is Trump als eerste Amerikaanse oud-president ooit schuldig bevonden in een strafzaak.

De rechter bepaalt in juli welke straf Trump krijgt, maar zeker is al dat de uitspraak hem er niet van zal weerhouden mee te doen aan de presidentsverkiezingen later dit jaar.

Daarom onze stelling: Het is bizar dat Trump na deze veroordeling nog president kan worden.

Hoe denk jij over de veroordeling van de oud-president? Zou deze gevolgen moeten hebben voor zijn kandidatuur? En voor de wijze waarop Nederland in de toekomst met hem omgaat? Of hoeft een veroordeling voor een boekhoudkundige overtreding geen invloed te hebben wat jou betreft?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie