Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het kabinet moet schoollaptops gratis maken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het kabinet moet schoollaptops gratis maken'

Een nieuw schooljaar betekent ook nieuwe schoolspullen en dat kan niet iedereen even makkelijk betalen. Een groeiend aantal ouders vraagt hulp bij de aanschaf van digitale lesmiddelen als laptops blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur. Bij Stichting Leergeld is in drie jaar tijd veertig procent meer aanvragen binnen gekomen.

Een club van onderwijs- en ouderorganisaties roept het nieuwe kabinet nu op om digitale leermiddelen gratis te maken, net als schoolboeken dat al zijn. Volgens Stichting Leergeld zou het 200 miljoen euro kosten om laptops op middelbare scholen voor iedereen mogelijk te maken.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: het kabinet moet schoollaptops gratis maken

Heb je als ouder ook moeite (gehad) om zomaar even honderden euro's uit te geven aan een laptop voor je kind? Vind je ook dat dit kabinet moet zorgen dat iedereen in deze tijd met een laptop in de tas naar school kan? Of is deze uitgave voor het kabinet te groot en vind je dat er al genoeg instanties zijn waar mensen kunnen aankloppen voor financiƫle hulp?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie