Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Winkeldiefstal is een onuitroeibaar probleem'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Winkeldiefstal is een onuitroeibaar probleem'

Bij supermarktketen Jumbo is vorig jaar voor meer dan 100 miljoen euro gestolen. Dat was 60 procent meer dan in 2022. En niet alleen supermarkten zijn de klos: bij alle winkels wordt er steeds meer gejat. Dat komt niet alleen door armoede, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) spreekt ook van een mentaliteitsprobleem.

Daarom vandaag de stelling: Winkeldiefstal is een onuitroeibaar probleem.

We zijn erg benieuwd of jij weleens een avocado in je tas hebt laten glijden. Of sjoemel je bij de zelfscan en reken je af en toe een kaascroissantje af als een normaal croissantje? En waarom? Is het omdat alles zo duur is geworden of omdat het makkelijk wordt gemaakt? Of heb je zoiets nooit gedaan en ben je er juist fel op tegen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie