Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Ruzies binnen verenigingen van eigenaren moeten sneller opgelost kunnen worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Ruzies binnen verenigingen van eigenaren moeten sneller opgelost kunnen worden'

In Nederland staan ruim 8 miljoen woningen; daarvan maakt 1,4 miljoen deel uit van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Burenruzies lijken daar aan de orde van de dag. Uit een rondgang van Vereniging Eigen Huis blijkt dat bij 40 procent van de VvE's sprake is van langer lopende conflicten. Buren raken steeds vaker in conflict over gezamenlijke uitgaven voor bijvoorbeeld onderhoud en verduurzaming. Die ruzies leiden tot rechtszaken en verpesten het woonplezier.

Daarom is de stelling: Ruzies binnen verenigingen van eigenaren moeten sneller opgelost kunnen worden

Heb jij wel eens in de clinch gelegen binnen een VvE? Hoe is dat conflict toen opgelost? Of sleept het nog steeds voort? Ben jij starter op de woningmarkt en huiverig als je ziet staan dat er een VvE is? Of vind je het juist prettig dat er zo'n vereniging is waar gezamenlijk besluiten worden genomen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie