Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Massatoerisme moet een halt worden toegeroepen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Massatoerisme moet een halt worden toegeroepen'

In Barcelona was de maat vol dit weekend. Duizenden mensen protesteerden gisteren tegen het massatoerisme dat de leefbaarheid in hun stad kapot maakt. In navolging van andere populaire steden is in Barcelona de maat nu vol, onder het motto 'Genoeg! Laten we het toerisme aan banden leggen'.

Ook in ons eigen land hebben de bewoners van populaire bestemmingen het zwaar. Amsterdam probeert al jaren het toerisme in goede banen te leiden, maar het is niet alleen in de steden. In Zeeland strijdt men tegen de 'verroompottisering' van de eilanden en op de Veluwe probeert men de drukte te managen met apps.

Daarom vandaag de stelling: 'Massatoerisme moet een halt worden toegeroepen'

Woon je in Amsterdam of in de Zuid-Limburgse heuvels en ben je er helemaal klaar mee? En heb je het idee dat het probleem alleen maar groter wordt... En als toerist: kies je vanwege de drukte inmiddels voor een hutje op de hei? Of sta je liever uren in de rij voor de Mona Lisa, de Sagrada Familia of dat speciale snackje dat een een influencer op Tiktok populair maakte?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie