Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het Koninklijk Huis moet zich beperken tot ceremoniële functies'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het Koninklijk Huis moet zich beperken tot ceremoniële functies'

Prinses Laurentien stopt als voorzitter van Stichting Gelijkwaardig Herstel die zich inzet voor toeslagengedupeerden. Laurentien was in opspraak geraakt vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag. En ook de ruimhartige compensatiemethode die de stichting hanteerde zorgde in politiek Den Haag voor gefronste wenkbrauwen.

Pieter Omtzigt pleitte afgelopen maand om de taken van het Koninklijk Huis te beperken tot ceremoniële functies. Hij denkt dat ministers onmogelijk verantwoordelijkheid kunnen dragen als leden van het Koningshuis taken gaan uitvoeren die politiek gevoelig zijn, zoals het geval is bij de toeslagenaffaire.

Daarom is de vandaag de stelling: Het Koninklijk Huis moet zich beperken tot ceremoniële functies.

Wat vind jij? Vind je het goed dat leden van het Koninklijk Huis zich bezighouden met maatschappelijke activiteiten of moeten ze vooral lintjes knippen en staatsbezoeken afleggen en zorgen voor verbinding?

Laat het ons weten in de community, door te reageren op deze nieuwsbrief of te bellen naar 0800 - 1101.

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie