Sport
EONOS

'Wisselende basis van Farioli laat zien hoe groot probleem van Ajax is.'

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wisselende basis van Farioli laat zien hoe groot probleem van Ajax is.'

Hoe groot zijn de problemen van Ajax, na de smadelijke 2-1 nederlaag tegen NAC Breda? Het is een van de vragen die voorbij komt in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

Veel spelers van Ajax kregen tegen NAC rust. Sportjournalist Jaap de Groot zegt dat dat aangeeft hoe groot de problemen groot zijn. "Als Ajax al zover is dat ze aan het begin van het seizoen spelers moeten gaan sparen... bij Real Madrid en Manchester City lachen ze je uit."

Video niet beschikbaar

ESPN-commentator Vincent Schildkamp is het daarmee eens, maar begrijpt het doorwisselen van Farioli wel. "Ajax liep vorig seizoen mijlenver achter op PSV en Feyenoord qua fitheid. Ze hebben een trainer aangesteld die dat facet wil aanpakken op basis van data."

'Pyromanen als brandweer'

De Groot verwacht dat Ajax dit seizoen net als vorig jaar zal instorten. "In de diepte is er niks opgelost bij Ajax. De pyromanen hebben zich gemeld als brandweer en hebben wat poppetjes verschoven. De mensen die het probleem veroorzaakt hebben, gaan het nu proberen op te lossen."

Elke maandagavond: het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken. Journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport schuiven aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken.

Ster advertentie
Ster advertentie