Sport
NOS

'Als Dortmund de finale van de Champions League kan halen, waarom PSV dan niet?'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Als Dortmund de finale van de Champions League kan halen, waarom PSV dan niet?'

Werd PSV twee maanden geleden uitgeschakeld door de latere Champions League-winnaar? De landskampioen uit Eindhoven kwam in de achtste finales tekort tegen Borussia Dortmund, de ploeg die zich tegen de verwachtingen in plaatste voor de eindstrijd van het Europese hoofdtoernooi. Had PSV het op 1 juni moeten opnemen tegen recordwinnaar Real Madrid? Hugo Borst denkt van wel. "Het had echt gekund, een diepe run in de Champions League."

Video niet beschikbaar

"Mij bekruipt het gevoel dat PSV een enorme kans heeft gemist", vindt Borst. Onnodig, noemt hij de Champions League-uitschakeling van de ploeg uit Eindhoven. Een gelijkspel (1-1) was in het eigen Philips-stadion niet genoeg, nadat het een week eerder met 2-0 had verloren in Duitsland. "Dortmund ontdeed zich in Eindhoven op een manier die allerminst overtuigde", stelt hij.

Diepe run

Dat PSV uitgerekend werd uitgeschakeld door de op papier makkelijkste tegenstander, vindt Borst een smet op het verder fraaie seizoen. "Het ging eigenlijk crescendo. Het voetbal was goed, het kampioenschap overtuigend. Het had echt gekund, een diepe run in de Champions League."

Hoe ver had PSV kunnen komen in het Europese hoofdtoernooi? Een plek in de finale behoorde tot de mogelijkheden, denkt Borst. "Het is niet uit te sluiten, er is altijd een kans. Ik vind dat ze zichzelf te weinig hebben beloond." Wat als PSV de kwartfinales wél had bereikt? Dan had een tweeluik met Atlético Madrid op het programma gestaan.

Quote

Mij bekruipt het gevoel dat PSV een enorme kans heeft gemist

Hugo Borst over de Champions League-uitschakeling van PSV

"Die hadden ze zeker kunnen pakken, want Atlético maakt niet bepaald een goed seizoen mee." En daarna? Het sterrenensemble van Paris Saint-Germain zou de tegenstander zijn geweest in de halve eindstrijd. "PSG is wel van een andere orde", geeft Borst toe, "maar dan had PSV in ieder geval de halve finales bereikt."

Wat vinden de luisteraars?

Luisteraars kunnen hun mening delen via de NPO Radio 1-app. Edward is het eens met de stelling. "PSV had slimmer moeten spelen tegen Dortmund en thuis geen genoegen moeten nemen met een gelijkspel", schrijft hij. "Ze hadden zichzelf moeten belonen." Ook Mark kan zich vinden in de mening van Borst. "Dit was dé kans", vindt hij, "nu is het weer wachten totdat Ajax weer opkrabbelt."

Jan denkt er anders over. "Duitsers hebben - net als Italianen en Argentijnen - het vermogen om slecht te spelen en tóch te winnen." Franky vindt dat Dortmund niet genoeg wordt gewaardeerd: "Wij zijn als Nederlanders altijd goed in het ophemelen van PSV in verhouding tot de Europese subtop", schrijft hij. "Men onderschat hoe groot een club als Dortmund is, helemaal gezien het budget en de achterban."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie