Podcast
NOS

Hete Haagse Hangijzers: stikstof

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Hete Haagse Hangijzers: stikstof

Het kabinet schrapt het bestaande stikstof- en natuurbeleid, maar welke plannen ervoor in de plaats komen, dat is nog niet bekend. De BBB-minister is ermee bezig, verzekert de partij, maar coalitiepartners VVD en NSC zijn er niet gerust op.

#1689 - Hete Haagse Hangijzers: stikstof - De Dag

In aanloop naar Prinsjesdag licht podcast De Dag een paar politieke hete hangijzers uit: na Financiën en Asiel en (arbeids)migratie volgt vandaag het stikstofdossier.

Melkveehouder Marije Klever vertelt vanuit haar stal met koeien wat het wachten op plannen voor haar en andere boeren betekent. Ze begrijpt dat de BBB-minister tijd nodig heeft om de puzzel te leggen, maar ze zegt ook: "Het voelt alsof je naar een brandend huis staat te kijken, maar we kunnen nog niet gaan blussen."

Volgens politiek verslaggever Lars Geerts zijn er momenteel veel onderwerpen waar de coalitie van kan gaan wankelen, maar landbouw is wel een hele belangrijke. "Voor BBB is landbouw een raison d'être, wat doet die partij als NSC en VVD besluiten om met de oppositie mee te stemmen?"

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie en montage: Elisabeth Steinz

Redactie: Rosanne Sies en Marco Geijtenbeek

Ster advertentie
Ster advertentie