Podcast

Dakloze arbeidsmigranten in bossen rond Venlo: op straat gezet door werkgever?

foto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Dakloze arbeidsmigranten in bossen rond Venlo: op straat gezet door werkgever?

De NOS en L1 berichtten dit weekend over tientallen dakloze arbeidsmigranten die verblijven in de bossen van Venlo. Vaak gaat het om arbeiders die hun baan zijn verloren en waarbij de werkgever ook het verblijf had geregeld. De arbeidsmigranten worden volgens L1 hierdoor soms letterlijk op straat gezet. Het probleem speelt al langer. Vorig jaar publiceerde de VPRO de podcast Zwermelingen waarin de situatie, aan de hand van een gevonden dagboek, verder werd uitgezocht.

Gerelateerde podcast

Zwermelingen

Zwermelingen

In de podcast Zwermelingen stuit Sander Schattefor tijdens zijn wandelingen door het bos in Venlo regelmatig op verlaten slaapplaatsen en achtergelaten spullen van dakloze arbeidsmigranten. Op een dag vindt hij een pakketje met een bijbel, verregende pasfoto's en een dagboek van een vrouw. Sander gaat met podcastmaakster Naomi Steijger op zoek naar de schrijfster van het dagboek. Wat is er met haar gebeurd?

De berichten over de erbarmelijke omstandigheden waaronder veel arbeidsmigranten in Nederland wonen en werken voelen voor velen als een ver-van-mijn-bed-show. In Zwermelingen wordt de situatie waarin zij terecht kunnen komen invoelbaar en krijgen ze letterlijk een gezicht.

Luister hier de eerste aflevering van Zwermelingen: - Zwermelingen

Ster advertentie
Ster advertentie