Podcast
NOS

Podcast de Toekomstdag: oorlog in 2050

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast de Toekomstdag: oorlog in 2050

Normaalgesproken bespreken we in podcast De Dag wat er nu gebeurt, maar deze zomer werpen we een blik vooruit. Experts zien ontwikkelingen in voedsel, oorlog, vervoer en social media. Wat zegt dat over hoe dingen gaan en staan te veranderen? In een vierluik kijken we naar hoe het leven eruit kan zien in 2050.

#1664 - De Toekomstdag: oorlog in 2050 - De Dag

In aflevering twee: oorlog in 2050. Waarover gaan de conflicten van de toekomst? En hoe worden die uitgevochten? Onderzoeker aan het Haags Centrum voor Strategische Studies Tim Sweijs schreef een boek over het denken over oorlog, na de Russische invasie in Oekraïne. Water kan volgens hem bijvoorbeeld een belangrijkere reden worden tot oorlog.

En Marijn Hoijtink is universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Antwerpen. Ze beschrijft hoe alle landen investeren in zwermen drones die de hoofdrol moeten gaan spelen op het slagveld. De drones moeten bovendien steeds zelfstandiger keuzes maken.

Reageren? Mail naar dedag@nos.nl.

Presentatie & montage: Marco Geijtenbeek

Redactie: Judith van de Hulsbeek

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie