Puur, melk, wit en nu: ruby chocolade
- Nieuws
- Puur, melk, wit en nu: ruby chocolade
Het is bijna niet te geloven, maar het kon nog beter: de smaak van chocolade. En toch is het nu verbeterd, of in elk geval veranderd. Er was natuurlijk al melk, puur en witte chocolade, maar daar is nu een nieuwe smaak bijgekomen: ruby. Dat meldt onder andere The Sun.
Barry Callebaut, de Frans-Zwitserse chocoladegigant heeft de nieuwe smaak laten ontwikkelen. Het duurde tientallen jarenmaar dan heb je ook wat: chocolade met de totaal nieuwe smaak van 'berry-fruitiness and luscious smoothness'. Vrij vertaald: 'een fruitige bessensmaak met een weldadige zachtheid’; ruby dus.
‘Het smaakt zo licht en fruitig dat je zonder na te denken het ene stuk na het andere weg hapt. Consumenten kunnen er meer van eten dan van andere soorten chocolade”, zegt internationaal vermaard chocoladekenner Angus Kennedy.
Het lijkt misschien een marketingtruc, maar het is echt een nieuwe variant chocolade. Tachtig jaar geleden werd de witte chocolade uitgevonden, en sindsdien kwam er geen nieuwe 'basissmaak' bij. Ruby-chocolade wordt gemaakt van de ruby-cacaoboon, en ziet er daardoor roze-achtig uit. Er zijn dus geen kleur-of smaakstoffen aan toegevoegd.
Vandaag is de nieuwe reep te koop in China, de rest van de wereld zal snel volgen.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
TrendingVandaag 6 september
Wat is er trending op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk hier voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.