Recept in 1 minuut: fricassee van kip
- Nieuws
- Recept in 1 minuut: fricassee van kip
Wat zetten we vanavond weer op tafel? Voor inspiratie kun je terecht bij Stax&Toine. Elke dag een recept verteld in één minuut. Vandaag maakt kok Julius Jaspers een fricassee van kip uit zijn 'Stoofbijbel'. Hieronder terug te luisteren en te lezen.
Ingrediënten:
4 el dijonmosterd
400 ml gepelde tomaat (blik)
250 ml witte wijn
1 kip van 1,2 kg, in stukken
2 tenen knoflook, gekneusd
50 ml druivenpitolie
100 g boter
150 ml wittewijnazijn
150 ml rodewijnazijn
50 ml room
zout en peper
Bereidingswijze:
1 Meng de mosterd, tomaat en witte wijn tot een basissaus.
2 Bak de stukken kip met de gekneusde knoflook in de stoofpan aan in de olie en boter.
3 Verwijder als de kip lichtbruin is gekleurd bijna al het vet uit de pan en deglaceer met 2 eetlepels rode- en 2 eetlepels wittewijnazijn.
4 Sluit de stoofpan voor vier vijfde af met een deksel en laat op een laag vuur 2 minuten garen.
5 Draai de stukken kip om en deglaceer nog een keer met de azijnen. Dek weer af. Herhaal dit tot beide azijnen op zijn.
6 Voeg je basissaus bij de ingekookte stroperige azijn, dek de pan weer af en breng weer aan de kook.
7 Laat de fricassee op zacht vuur nog 15 minuten rustig garen, passeer de saus door een zeef en voeg de room toe.
8 Breng op smaak met zout en peper en serveer de saus over de kip.
Eet smakelijk!