TrendingVandaag: Verkeerde Chinese vlag tijdens OS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Verkeerde Chinese vlag tijdens OS

Als je een medaille haalt bij de Olympische Spelen wordt er naast het volkslied de nationale vlag gehesen. Het is dan wel fijn als dat de juiste vlag is.

De Chinese vlag die tot nu toe gehesen is tijdens de Olympische Spelen was niet de juiste. Het gaat om een klein verschil die de niet-kenners niet eens zou opvallen.

De juiste Chinese vlag is rood met in de linkerbovenhoek één grote ster en vier kleine sterren die wijzen naar de grote ster. De foute vlag, die tot nu toe gehesen is tijdens medailleuitreikingen heeft vier kleine sterren die evenwijdig aan elkaar staan.

Opmerkelijk is echter dat alle nationale comités voorafgaand aan de Spelen zelf hun vlag moeten goedkeuren, dus de Chinezen zouden deze vlag hebben goedgekeurd.

Het zit de Chinezen sowieso niet mee, want zaterdag was op het Australische Channel 7 een puntenoverzicht van verschillende landen te zien en toen stond er bij China niet de Chinese vlag, maar de Chileense.

Het kan trouwens nog erger, want bij de Olympische Spelen in 2012 in Londen werd de Zuid-Koreaanse vlag getoond terwijl dat eigenlijk de Noord-Koreaanse moest zijn.

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Mischa Blok (@mischablok) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Lammert in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie