Recept kookwedstrijd Mangiare!: Rumbol

foto: Julie Hrudovafoto: Julie Hrudova
  1. Nieuwschevron right
  2. Recept kookwedstrijd Mangiare!: Rumbol

Iedereen heeft wel een recept van zijn moeder dat niet te versmaden is. In het kookprogramma Mangiare! streden tien luisteraars om de titel 'De Beste Kok Blijft Toch Je Moeder'. Hier vind je alle tien recepten de komende dagen terug. Vandaag: Rumbol van de moeder van Margreet Endendijk.

Maak custard pudding en laat de pan al roerend afkoelen in een kom koud water.

Beschrijving

1. Mix de boter met de suiker 10 minuten tot een mooie crème.
2. Voeg de afgekoelde pudding beetje bij beetje toe aan de boter crème en mix goed door.
3. Voeg dan steeds een eetlepel rum toe tot dit is opgenomen.
4. Vul een bakje met crème voor het afstrijken van de taart en houd dit apart.(ongeveer een kleine soepkom)
5. Snijd de cake in dunne plakken van 1 cm Pak de kom en begin met opbouwen van de eerste laag.
6. Smeer de boter-crème dun tussen elke laag en bedek steeds met de volgende laag cakeplakjes tot de kom vol is.
7. Dek af met folie en zet een nachtje in de koelkast.

Margreet: "Bij de laatste versie heb ik op elk tussenlaagje een beetje kaneelkorrels gestrooid. Dat maakt de taart iets spannender."

Dit heb je nodig:

- hotelcakes (2 stuks)
- margarine (1 pakje)
- fijne suiker (200 gram)
- volle melk (1/2 liter)
- custardpoeder (4 (ruime)eetlepels)
- rum van 80% (4 eetlepels)

Meer recepten verschijnen komende week online op de site of app van NPO Radio 1. De wedstrijd is vernoemd naar de overleden tv-kok Joop Braakhekke. De jury bestond uit tv-kok Yvette van Boven en cabaretier en tv-presentator Paul de Leeuw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie