Cultuur & Media
AVROTROS

Nick Schilder: 'Ik leerde de disbalans te omarmen'

foto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Nick Schilder: 'Ik leerde de disbalans te omarmen'

De balans. Die heeft muzikant Nick Schilder de afgelopen jaren steeds gezocht. Inmiddels weet hij: "Je moet juist de disbalans omarmen. Iemand zei me: elke beweging in de natuur komt voort uit disbalans. Als je een stap vooruit wil, gebeurt er niks als je met beide benen op de grond staat. Dat helpt mij nu."

#549 - Nick Schilder: 'Elke beweging uit de natuur komt voort uit een disbalans' - MISCHA!

Schilders solodebuut Shatterproof verscheen op 27 september, en moet een nieuw hoofdstuk in zijn carrière markeren. Toen bekend werd dat hij en Simon Keizer als muzikaal duo zouden stoppen, dacht Schilder meteen: "Ik moet nu heel hard aan het werk. Alles wat we hadden opgebouwd, die hele legacy, het repertoire, daar kon ik geen gebruik meer van maken."

Engelstalig, diepzinniger teksten in nieuwe nummers

Ruim voordat Nick & Simon hun afscheidsconcert gaven in april vorig jaar, sloeg hij een nieuwe weg in die al eerder in zijn hoofd vorm had gekregen. Engelstalig, diepzinniger teksten en meer elektronisch, meer dance. Schilder vindt zichzelf steeds minder commercieel als muzikant. "Tegelijkertijd stopte ik het eerder weg, ontkende ik het, terwijl ik het wel degelijk was. Als je nu kijkt naar jonge artiesten, die treden soms op op een bedrijfsfeest, maar dat mag niemand weten."

#549 - Nick Schilder: 'Elke beweging uit de natuur komt voort uit een disbalans' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie