Cultuur & Media
HUMAN

Wat blijft na de dood van presentator Cilly Dartell?

foto: HUMANfoto: HUMAN
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat blijft na de dood van presentator Cilly Dartell?

Cilly Dartell was actrice en presentatrice. Ze stond vanaf 1974 tot 1990 op het toneel, stapte begin jaren '90 over naar AVRO Radio en vertrok later naar televisie en presenteerde voor SBS6 Hart van Nederland en Shownieuws. Ze werd hét gezicht van Hart van Nederland, maar moest tegen haar zin het veld ruimen voor jongere presentatoren.

#25 - Cilly Dartell (27 oktober 1957-6 december 2023) (S03) - Wat blijft

"Uit het oog wil niet zeggen uit het hart." Met deze woorden nam Cilly Dartell afscheid van Hart van Nederland, het programma dat ze zestien jaar lang presenteerde. Tegen haar zin in werd ze ontslagen omdat de nieuwe programmabazen liever een jongere presentator op haar plek wou zien. "Toen John de Mol daar binnenkwam werd duidelijk dat hij niets moest hebben van de oudere vrouwen. Die moesten er uit. Punt. Klaar", aldus Jan Cocheret, Cilly's echtgenoot.

Cilly's goede vriend Albert Verlinde vond haar ontslag ook volkomen onterecht. "Ik vind dat verhaal dat mensen te oud zouden zijn voor het medium televisie belachelijk. Waarom toch bedacht is dat mannen langer door zouden mogen gaan dan vrouwen in dit vak, is mij echt een raadsel." Cilly Dartell overleed op 6 december 2023 op 66-jarige leeftijd.

In de podcast Wat blijft volgen we haar spoor terug. Wat blijft na de dood van Cilly Dartell?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie