Cultuur & Media
AVROTROS

Gelikte marketeer én magiër van de moshpit: podcastmaker dook in leven Joost Klein

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gelikte marketeer én magiër van de moshpit: podcastmaker dook in leven Joost Klein

Muzikant, marketeer, magiër van de moshpit: volgens podcastmaker Willem Peter Meeuwissen is Joost Klein het allemaal, en nog méér. Meeuwissen duikt in de bijzondere persoonlijkheid van de zanger in de podcast Joost Klein - Douze Points. In VINK, de podcastgids van Nederland, vertelt Meeuwissen erover en komt ook Kleins vermeende betrokkenheid bij een incident tijdens het festival ter sprake.

#242 - Man man man, de podcast - Joost Klein, Douze Points - Unfinished Business - VINK: De podcastgids van Nederland

Over wat er precies is gebeurd achter de schermen van het Songfestival in Zweden is niets duidelijk, gespeculeerd wordt over een fysieke confrontatie met een fotograaf of een aanvaring van iemand van de productie van het Songfestival.

'Hoop van zijn Instagram verwijderd'

In de podcast Joost Klein - Douze Points duikt Meeuwissen voor de Leeuwarder Courant per aflevering in drie eigenschappen van de zanger. Wat er precies is voorgevallen op het Songfestival, is ook voor Meeuwissen gissen. "Hij heeft een hoop van zijn Instagram weggehaald, en Eurovisie ontvolgd. Dat zegt toch ook wel wat. Er wordt niks verteld, dus dan ga je naar dat soort dingen kijken."

De podcastmaker bestudeerde de muziek en dichtbundel van de Songfestivaldeelnemer met deskundigen en leerde hem zo steeds beter kennen. "Joost is geen jongen die zich de kaas van het brood laat eten, maar ik zag 'm op het journaal en dan zit-ie ook vol ongemak. Hij vraagt aan toegesnelde verslaggevers: waarom zijn jullie allemaal naakt? Toen dacht ik: hij was nerveus, en iemand heeft vast van te voren tegen hem gezegd: je moet je voorstellen alsof iedereen in z'n nakie daar staat. Dat is een bekend trucje."

Voor Meeuwissen zijn de ontwikkelingen in ieder geval geen reden om te stoppen met de podcast, integendeel, misschien komt er wel een tweede seizoen. "Maar ik houd tegelijkertijd morgen echt mijn hart vast hoor. Dan denk ik: ach jongen toch, ik hoop dat je gewoon kunt stralen."

#242 - Man man man, de podcast - Joost Klein, Douze Points - Unfinished Business - VINK: De podcastgids van Nederland

Ster advertentie
Ster advertentie