Buitenland
NOS

Kamala Harris heeft meerderheid gedelegeerden achter zich

foto: ANP 504015524foto: ANP 504015524
  1. Nieuwschevron right
  2. Kamala Harris heeft meerderheid gedelegeerden achter zich

Vicepresident Harris heeft genoeg stemmen van de gedelegeerden om genomineerd te worden als presidentskandidaat. Uiterlijk 7 augustus wordt de Democratische presidentskandidaat bekend. Correspondent Marieke de Vries vertelt meer.

Kamala Harris heeft meerderheid gedelegeerden achter zich

Video niet beschikbaar

Steun

Vicepresident Harris heeft genoeg steun van de gedelegeerden om genomineerd te worden als presidentskandidaat voor de Democratische Partij. Dat zeggen campagnebronnen tegen Reuters.

Het zal uiterlijk woensdag 7 augustus bekend zijn welke Democratische presidentskandidaat het tegen Trump opneemt.

"Het wordt al een van de meest effectieve politieke operaties ooit genoemd, die overdracht van Biden naar Harris", legt de Vries uit. "Binnen 36 uur heeft ze de meerderheid van de democratische gedelegeerden achter zich gekregen en dat allemaal door hard werken achter de schermen door onder andere Nancy Pelosi. Harris heeft ook de steun gekregen van alle democratische gouverneurs. De Democratische partij staat eensgezind achter haar."

Campagne

Nu moet Harris het nog waarmaken en campagne voeren. Gisteren gaf ze een voorproefje in Delaware. "Harris zei dat ze het als voormalig aanklager gewend is het op te nemen tegen veroordeelde criminelen", vertelt de Vries.

Harris is nog niet officieel de nieuwe kandidaat, omdat de gedelegeerden nog steeds vrij zijn om te stemmen op wie ze willen tijdens de partijconventie in augustus.

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie