Binnenland
KRO-NCRV

Lopen dierenasiels vol tijdens de zomer? 'Zowel een feit als een fabel'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lopen dierenasiels vol tijdens de zomer? 'Zowel een feit als een fabel'

Het is een bekend verhaal: dierenasiels zouden in de zomer vollopen met dieren die door hun baasje vlak voor de vakantie gedumpt zijn. Maar is dat wel zo? Spraakmakers-verslaggever Marcel Dekker ging naar het Limburgse Born om daar in een groot dierenasiel uit te zoeken of ze daadwerkelijk uit hun voegen barsten, nu de vakantie is aangebroken.

Het Uitzendbureau: Het is zomer dus lopen de dierenasiels weer vol?

Video niet beschikbaar

Saskia Thijssen van de Dierenbescherming staat midden tussen de blaffende honden om deze vraag te beantwoorden. Volgens Thijssen is de drukte in de dierenasiels tijdens de zomer zowel een feit als een fabel. "Het klopt dat onze medewerkers het drukker hebben", aldus Thijssen. "Maar dat komt omdat veel medewerkers met vakantie zijn, waardoor we met minder mensen op de werkvloer staan." Ook stellen veel mensen volgens Thijssen de adoptie van hun huisdier uit tot na de vakantie, waardoor ook die procedure wat stilvalt.

Fabel

Maar lopen de asiels ook echt vol met dieren die gedumpt zijn. "Dat is een fabel", benadrukt Thijssen over de situatie in de asiels van de Dierenbescherming. "Als je puur naar de cijfers kijkt zie je geen dat er geen uitschieters zijn in het aantal opgevangen dieren."

Dus er is in de zomer hoop geblaf, gemiauw en ander dierengeluid te horen in de gangen van het asiel, maar dat zijn gelukkig geen dieren die in de zomermaanden aan een boom zijn gebonden door hun baasje.

KRO-NCRV
Bij KRO-NCRV geloven we dat de samenleving rechtvaardiger, eerlijker, groener en liever kan.
Maak morgen mee, KRO-NCRV.

Ster advertentie
Ster advertentie