Binnenland

De sporthoogtepunten van dit weekend

  1. Nieuwschevron right
  2. De sporthoogtepunten van dit weekend

Afgelopen weekend was een succesvol weekend voor de Nederlandse sport. We geven je de kans om nog even na te genieten van de mooie overwinningen:

Beleef hieronder het weekend opnieuw met het radiocommentaar uit Langs de Lijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dit weekend was het weekend van Heracles. Voor het eerst in de geschiedenis van de club hebben zij een ticket voor het Europees voetbal bemagtigd. Tegen FC Utrecht wonnen zij met 2 - 0 in de play-offs, na een gelijkspel thuis. Deze overwinning is voldoende om in de Europa League te beginnen, volgens trainer Stegeman 'een droom die uitkomt.'

Niet alleen in Almelo was het feest dit weekend, ook in Tilburg en Deventer kon de vlag uit. Go Ahead Eagles speelde in Doetinchem 1 - 1 tegen De Graafschap. Wat voldoende was voor de Eagels om te promoveren naar de Eredivisie. Ook Willem II speelt volgend seizoen weer in de Eredivisie. Zij wonnen met 3 - 1 tegen aartsvijand NAC afgelopen zondag.

Er werd uiteraard niet alleen gevoetbald, ook in de Giro d'Italia was het raak. De Nederlandse Steven Kruijswijk heeft de roze trui te pakken gekregen tijdens de koninginnenrit. Op dit moment loopt hij maarliefst 41 seconden voor op de nummer twee van de Giro, de Colombiaan Esteban Chaves. Als hij na de rustdagen zo doorgaat, maakt hij een goede kans de Giro te winnen.

Ook Ranomi Kromowidjojo viel in de prijzen dit weekend. De zwemster ging er met het goud op de 50 meter op het EK langebaan vandoor, na een tijd van 24,07 neer te zetten. Eerder werd er getwijfeld of ze wel in vorm is voor de aankomende Olympische Spelen. Kromowidjojo: ''Dit is een bevestiging, geen garantie. Maar ik ben op de goede weg.''

Als laatste won Dafne Schippers op de FBK Games goud op de 200 meter. Zij liep met 22,02 seconde haar op een na snelste tijd ooit. Alleen op het WK liep zij een snellere tijd. Met die 22,02 rende zij Jodie Williams, die de tweede in de race behaalde, er met meer dan een seconde uit.

Ster advertentie
Ster advertentie