Binnenland
BNNVARA

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanaf de Utrechtse Heuvelrug.

foto: Annemieke van der Togtfoto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanaf de Utrechtse Heuvelrug.

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt zondag 1 september uit vanuit buitenplaats Bergse Bossen in Driebergen (gemeente Utrechtse Heuvelrug). En jij bent van harte welkom!

Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar onder meer over de wolf die de gemoederen op de Heuvelrug blijft bezighouden.

Gemeenteconflict, judo en 'Superjuffie'

Ook gaat het over een hoogoplopend conflict tussen buurgemeenten Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. Woudenberg gaf toestemming voor meer horeca en evenementen bij het geliefde Henschotermeer, maar daar zijn raadsleden uit de naburige gemeente het niet mee eens en stappen naar de rechter.

Judoka Noël van ‘t End uit Driebergen is te gast. Hij won vijf jaar geleden voor Nederland de laatste grote hoofdprijs in het judo: het wereldkampioenschap in Japan. Op de Olympische Spelen in Parijs ging hij echter in de eerste ronde al onderuit. Hoe nu verder?

Met kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld praten Erik en Frank over haar populaire Superjuffie-reeks en het belang van goed leesonderwijs.

Rallyrijden, 'Meer Vrouw op Straat' en livemuziek

Vader Wolbertie en dochter Joyce Ruiter delen een gevaarlijke hobby: rallyrijden. Hij achter het stuur, zij als navigator.

In de rubriek ‘Meer Vrouw op Straat’ een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw die in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een straatnaam verdient.

Tessa June verzorgt de livemuziek en Carolijn Selten brengt een ode.

(Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

Je bent van harte welkom om de uitzending op 1 september bij te wonen.

Locatie: buitenplaats Bergse Bossen, Traaij 299, Driebergen.
Inloop: 18.30 - 19.00 uur

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

Dijkstra en Evenblij ter plekke

Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen het nieuws van de afgelopen week door. Dat doen ze vanaf een plek ergens in Nederland die in het nieuws is geweest. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen. Je hoort ze elke zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie