Recept in 1 minuut: kokosrijst
- Fragmenten
- Recept in 1 minuut: kokosrijst
Elke uitzending in Stax&Toine antwoord op de vraag: wat zullen we vandaag koken? Vandaag een recept van kok Annemieke de Kroon.
Kokosrijst
Ingrediënten voor 2 porties:
125 g zilvervliesrijst
225 ml kokosmelk
1 el kokosolie
2 geperste knoflooktenen
4 paksoibladeren, gesneden (houd de witte en groene stukken gescheiden)
2 cm gember, geschild en geraspt
8 groene asperges, in stukjes gesneden (onderkant eraf gesneden)
10 champignons, in plakjes gesneden
scheut tamari
scheut limoensap
2 gesloten vuist rauwe cashewnoten
Bereidingswijze:
Hoe ga je aan de slag
1. Breng de rijst aan de kook in een laagje water, voeg daarna de kokosmelk toe en roer alles goed door tot de rijst gaar is.
2. Verhit ondertussen in een koekenpan wat kokosolie en bak de knoflook even aan. Voeg daar de witte stukjes paksoi, de gember, asperges en champignons aan toe.
3. Na een paar minuten voeg je de tamari en de groene paksoistukjes erbij.
4. Serveer alles bij de rijst op je bord. Maak af met een beetje limoensap, wat cashewnoten en een snufje zeezout.
Veel plezier met het kokkerellen!
Meer informatie over Annemieke de Kroon op:
https://www.dekeukenvanannemieke.nl/recept-op-radio-1-kokosrijst/