Recept in 1 minuut: gepofte aardpeer
- Fragmenten
- Recept in 1 minuut: gepofte aardpeer
Elke uitzending in Stax&Toine inspiratie voor een heerlijk avondmaal. Vandaag een recept van chefkok Mari Maris. Verteld in 1 minuut.
Gepofte aardpeer uit de 'Groentebijbel'
Ingrediënten:
900 g aardperen
olijfolie
1 kneepje grof zeezout
eventueel salie, hysop, mierikswortel, stukjes paddenstoel en stukje gember
Bereidingswijze:
Verpak aardperen per stuk in aluminiumfolie met een beetje olijfolie, grof zeezout en eventueel salie, hysop, mierikswortel, stukjes paddenstoel, hazelnoten of wat gember.
Pof ze, afhankelijk van de maat, 25 tot 45 minuten in een oven van 200ºC. Controleer af en toe met een vork of ze niet te gaar worden, ze moeten aanvoelen als een gare, stevige aardappel.
Serveer ze zo of bijvoorbeeld met saus van gepofte knoflook. Ook lekker bij een stamppot, bijvoorbeeld van winterpostelein of pompoen.