Recept in 1 minuut: Blanquette de veau
- Fragmenten
- Recept in 1 minuut: Blanquette de veau
Elke dag bij Stax&Toine antwoord op de vraag: wat zullen we vanavond weer eten? Vandaag een recept van chefkok Julius Jaspers.
BLANQUETTE DE VEAU (KALFSVLEES MET WITTE WIJN EN ROOM) uit 'De Stoofbijbel'.
· INGREDIËNTEN
· 1 kg kalfspoulet,
· in stukjes van 2 x 2 cm· 6 el zonnebloemolie
200 ml slagroom
· 150 ml droge witte wijn
(lekkere!)
· 200 ml kalfs- of· runderbouillon· 1 ui, gesnipperd
100 g winterpeen, gesneden
200 g champignons,· schoon geborsteld· en in tweeën
allesbinder, zout en peper
Bereidingswijze:
1 Bestrooi het vlees met zout en peper, bak de helft in 2 eetlepels zonnebloemolie in een braad-of stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees.
2 Voeg slagroom, witte wijn en bouillon toe aan het vlees en breng langzaam tegen de kook aan. Laat minimaal 90 minuten stoven.
3 Fruit de ui in 2 eetlepels olie aan in een koeken-pan. Voeg winterpeen en champignons toe, bak een tikkie bruin en voeg toe aan het vlees.
4 Laat het geheel nog een halfuur stoven en bind eventueel met wat allesbinder. Breng op smaak met zout en peper.
5 Serveer de blanquette direct of laat hem af-koelen. Verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.